US Open Trivia Quiz - NBC12 - WWBT - Richmond, VA News On Your Side

US Open Trivia Quiz

(AP Photo/Julie Jacobson, File). FILE - In this Oct. 4, 2017, file photo, looking north from the 18th green, the sun sets on Shinnecock Hills Golf Club in Southampton, N.Y. The 2018 U.S. Open returns to Shinnecock Hills for the fifth time, June 14-17, ... (AP Photo/Julie Jacobson, File). FILE - In this Oct. 4, 2017, file photo, looking north from the 18th green, the sun sets on Shinnecock Hills Golf Club in Southampton, N.Y. The 2018 U.S. Open returns to Shinnecock Hills for the fifth time, June 14-17, ...

By DOUG FERGUSON
AP Golf Writer

SOUTHAMPTON, N.Y. (AP) - How well do you know your U.S. Open history? Try this quiz:

1. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Bobby Jones

b.) Gary Player

c.) Gene Sarazen

2. Who won the first U.S. Open at Shinnecock Hills?

a.) James Foulis

b.) Horton Smith

c.) Horace Rawlins

3. Name the last player to win the U.S. Open in his first attempt.

a.) Francis Ouimet

b.) Jack Fleck

c.) Fuzzy Zoeller

4. How many times has Phil Mickelson been U.S. Open runner-up in the state of New York

a.) 2

b.) 4

c.) 6

5. Name the only other player to break par in the three U.S. Opens won by Tiger Woods.

a.) Phil Mickelson

b.) Ernie Els

c.) Rocco Mediate

6. Who holds the 72-hole scoring record at the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Martin Kaymer

c.) Rory McIlroy

7. Who was the first player to shoot in the 60s all rounds in the U.S. Open?

a.) Tony Jacklin

b.) Lee Trevino

c.) Hale Irwin

8. Five players have shot 63 in the U.S. Open. Name the only person to do it in the final round.

a.) Jack Nicklaus

b.) Nick Price

c.) Johnny Miller

9. Who was the youngest U.S. Open champion?

a.) Gene Sarazen

b.) John McDermott

c.) Jordan Spieth

10. What club did Corey Pavin hit into the 18th green to clinch the 1995 U.S. Open?

a.) wedge

b.) 5-iron

c.) 4-wood

11. Name the last U.S. Open champion who had to go through qualifying?

a.) Webb Simpson

b.) Michael Campbell

c.) Lucas Glover

12. Who had the lowest world ranking of any U.S. Open champion?

a.) Steve Jones

b.) Angel Cabrera

c.) Lee Janzen

13. Name the last amateur to win the U.S. Open

a.) Bobby Jones

b.) John Goodman

c.) Chick Evans

14. Who was the last player to win back-to-back in the U.S. Open?

a.) Ben Hogan

b.) Lee Trevino

c.) Curtis Strange

15. Who lost the largest 54-hole lead in the U.S. Open?

a.) Mike Brady

b.) Payne Stewart

c.) Mike Souchak

16. Who is the only player to play 72 holes under par in three straight U.S. Opens?

a.) Alex Smith

b.) Tom Watson

c.) Curtis Strange

17. Who is the only player to lose the U.S. Open in a playoff three times?

a.) Arnold Palmer

b.) Greg Norman

c.) Colin Montgomerie

18. Which player thought he needed birdie to win the U.S. Open, only needed par and made a triple bogey?

a.) Phil Mickelson

b.) Doug Sanders

c.) Sam Snead

___

ANSWERS

1. b

2. a

3. a

4. b

5. c

6. c

7. b

8. c

9. b

10. c

11. c

12. a

13. b

14. c

15. a

16. c

17. a

18. c

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

  • Entertainment newsMore>>

  • Maddow breaks down reading AP story on 'tender age' shelters

    Maddow breaks down reading AP story on 'tender age' shelters

    Wednesday, June 20 2018 1:31 AM EDT2018-06-20 05:31:19 GMT
    Wednesday, June 20 2018 1:34 AM EDT2018-06-20 05:34:32 GMT
    (AP Photo/Steven Senne, File). FILE - In this Oct. 16, 2017 file photo, MSNBC television anchor Rachel Maddow, host of the Rachel Maddow Show, moderates a panel, at a forum called "Perspectives on National Security," at the John F. Kennedy School of Go...(AP Photo/Steven Senne, File). FILE - In this Oct. 16, 2017 file photo, MSNBC television anchor Rachel Maddow, host of the Rachel Maddow Show, moderates a panel, at a forum called "Perspectives on National Security," at the John F. Kennedy School of Go...
    MSNBC political commentator Rachel Maddow broke down while trying to read an exclusive Associated Press story about babies and toddlers taken from their parents at the southern border and being sent to "tender age"...More >>
    MSNBC political commentator Rachel Maddow broke down while trying to read an exclusive Associated Press story about babies and toddlers taken from their parents at the southern border and being sent to "tender age" shelters.More >>
  • Fans grieve as detectives search for XXXTentacion's killers

    Fans grieve as detectives search for XXXTentacion's killers

    Tuesday, June 19 2018 11:31 PM EDT2018-06-20 03:31:32 GMT
    Wednesday, June 20 2018 1:34 AM EDT2018-06-20 05:34:30 GMT
    (AP Photo/Terry Spencer). Fans and mourners of rap singer XXXTentacion pause by a memorial, Tuesday, June 19, 2018, outside Riva Motorsports in Deerfield Beach, Fla., where the troubled rapper-singer was killed the day before. The 20-year-old rising st...(AP Photo/Terry Spencer). Fans and mourners of rap singer XXXTentacion pause by a memorial, Tuesday, June 19, 2018, outside Riva Motorsports in Deerfield Beach, Fla., where the troubled rapper-singer was killed the day before. The 20-year-old rising st...
    A stream of mourners has been leaving mementos at the spot where rapper XXXTentacion was killed as he left a Florida motorcycle dealership.More >>
    A stream of mourners has been leaving mementos at the spot where rapper XXXTentacion was killed as he left a Florida motorcycle dealership.More >>
  • Disney names new Animation, Pixar chiefs post-Lasseter

    Disney names new Animation, Pixar chiefs post-Lasseter

    Tuesday, June 19 2018 5:31 PM EDT2018-06-19 21:31:23 GMT
    Wednesday, June 20 2018 1:31 AM EDT2018-06-20 05:31:56 GMT
    Walt Disney Studios chairman Alan Horn says Tuesday that Jennifer Lee and Pete Docter the successors to John Lasseter.More >>
    Walt Disney Studios chairman Alan Horn says Tuesday that Jennifer Lee and Pete Docter the successors to John Lasseter.More >>
Powered by Frankly